Saturday, 22 February 2014

Zaman sekolah Part I

ASSALAMUALAIKUM.

Ermm entry kali nih, ryu guwa rasa nak share cerita masa zaman sekolah dulu dulu. Dari zaman tadika sampai ke sekolah menengah okey. Kalau korang tak sudi baca pun takpe hehe.

Kita mulakan dengan zaman tadika eh.

Sebenarnya masa umur 5tahun tuh saya guwa tak ingat apa nama tadika tuh. Err serius tak ingat haha. Kalau yang ingat pun, tadika tuh dekat lah jugak dengan rumah dulu. So, nak dijadikan cerita, pagi pagi nak bangun mandi tuh teramat lah susah sehinggakan mak sedara pun da penat nak angkat guwa ke bilik mandi hahaha. Kalau mak tuh toksah cerita lah hehe. Memang dah taw penat lelah mak tuh hehe. Eh mak pulak, mama lah. Lepas tuh dalam seminggu tuh berapa hari je guwa hadirkan diri ekeke. Antara alasan popular yang guwa sering bagitaw adalah,

“Maa! Orang geli lah bila naik beca tuh”
“Maa! Nasi kat tadika tak sedap lah.”
“Maa! Orang dah pandai baca, takyah eh pegi tadika harini? Hehe”

Yang tuh je lah yang guwa still ingat wakaka. Tapi tang naik beca boleh jadi geli tuh, guwa tak sure kenapa haha.

Bila dah masuk 6tahun, mama dan abah hantar guwa ke tadika perpaduan. Sebab kena tukar tuh taktahu kenapa, maybe sebab guwa banyak bagi masalah kot wakaka.

Masa kat tadika perpaduan tuh, kehadiran guwa tuh kira okey lah dari tahun lepas. Guwa still ingat lagi suasana kat tadika tuh. Tambah2 lagi masa waktu pagi. Lepas tuh kan, masa belajar kat sana, banyak jugaklah peristiwa yang tak patut berlakuu. Yang tuh malas nak cerita sebab guwa maluuu. Biasalah kanak kanak hingusan lagi kan ekeke.


To be continued….

Thursday, 6 February 2014

Cuba Try Test

ASSALAMUALAIKUM.

Entry untuk kali ini guwa nak share 1 video yang baru guwa buat. Guwa still belajar benda nih. So, harap korang enjoy :)

Ni first video:



video






Saturday, 1 February 2014

Short Entry

ASSALAMUALAIKUM

Adakalanya saya rasa aneh,saya mencintai seseorang yg saya langsung tak tau namanya siapa,dimana dia tinggal,siapa dia,saya taktahu bagaimana paras rupanya. Yang saya tahu,saya cintakan dia dan saya tahu dia ada serta wujud dimuka bumi,cuma pertemuan itu tidak diizinkan oleh Allah lagi atas sebab2 yang Dia saja yang Maha MengetahuiNya.